Skip to content

Julgranscupcakes

2 december, 2010

Om det är någon som väntar på det ägg- och mjölproduktsfria lussebullsrecept jag utlovade tidigare i veckan så har jag inte glömt det, jag har bara ovanligt mycket att stå i den här veckan och ligger efter på alla fronter, så jag sticker emellan med ett inlägg som redan var färdigskrivet. Lördag borde lussebullarna kunna vara uppe, förhoppningsvis på förmiddagen redan.

Idéen till dessa julgranscupcakes fick jag för ett tag sedan och ville genast ge mig på att göra dem innan det hann dyka upp en massa andra som kommit på samma idé. Men dels var det lite för tidigt för julinlägg då tyckte jag, dels kom en massa annat som skulle bakas emellan, så det har dröjt tills häromdagen, då jag skulle baka cupcakes till en kompis. Till henne bakade jag ytterligare två sorters cupcakes, som kommer att dyka upp här på bloggen i nästa vecka.

De här cupcakesen har den absolut högsta frostingspiralen jag någonsin gjort. Jag vet inte om man kan få på så mycket mer frosting på en cupcake än så här. Möjligtvis om man fyller den, vilket jag av förklarliga skäl inte gjorde. Det är pålastat inte så mycket för smakens skull som för designen, men man måste givetvis inte äta upp all frosting om det känns för mycket.

Cupcaken har chokladbotten med chokladbitar ipetade, en s k double chocolate chip. Frostingen är i vanilj (den här men utan apelsinblomssmak), och dekorationerna är helt veganska – trots både rött och guld. Följ länkarna för receptförslag.

Bakformarna är en gåva från Vestli House.

English

When I got the idea for these Christmas tree cupcakes I thought it was brilliant. But between idea and actually making them there was some time and I have by now seen the same idea in a few other places, as so often happens. It was fun anyway, making the tallest cupcakes I have ever made (so far, hehe..). They didn’t even fit in the box properly!

The base is double chocolate chip and the frosting simple vanilla (same as these but with chocolate chips added to the muffins and without the orange blossom extract). The decorations are all vegan, even with the red and the gold.

Baking cups from Vestli House.


Advertisements
30 kommentarer leave one →
 1. 2 december, 2010 21:09

  De är jättefina Cecilia! Gillar att du behöll frostingen vit, hade ju annars kunnat vara lockande att färga den grön ;-)

  • 3 december, 2010 17:15

   Tack Hanna! Ja, jag funderade faktiskt på grönt, och att strö på florsocker som pudersnö, men eftersom jag visste att det skulle bli ganska mycket frosting kändes det som väl mycket färgmedel. Vackrare så här också, tycker jag själv.

 2. 2 december, 2010 21:12

  Jättefina! Kul idé!

 3. Lisa Sockerrus permalink
  2 december, 2010 21:15

  Vad fina de blev!! :-) Komiskt att jag gjorde liknande små granar av frosting idag med stjärnor jag oxå :-P

 4. 2 december, 2010 21:15

  Ser så underbart goda ut och så fina

 5. 2 december, 2010 21:36

  Åh, vilka fina! Tycker du kan flytta till Canada och börja jobba på Food network. Du hade platsat bra där med dina mästerverk… och så hade det varit nära för mig att få provsmaka;)

  • 3 december, 2010 17:25

   Haha, ja det är lockande ur flera aspekter. Och du hade gärna fått provsmaka!

 6. 2 december, 2010 21:50

  Urtjusiga, så smart idé! Och frosting kan det väl aldrig bli för mycket av? :)

 7. 2 december, 2010 21:53

  Underbara! Sånna måste jag testa att göra, de är ju hur söta som helst. :-)

  • 3 december, 2010 17:27

   Det får du göra! Jag gör ev en runda till själv också. Tänkte mig då testa på minicupcakes.

 8. 2 december, 2010 21:55

  Snygga.
  Är frostingen bara god så är det ju inga problem med mycket frosting, blir ju som mousse.

 9. 2 december, 2010 21:57

  Vilken kul ide’ ! kanske jag ska låna din ide för min ny år fest hehe det går bra va!
  Fantastisk fin båda dina cupcakesen och dina bilden! vackert och underbart!

 10. 2 december, 2010 22:38

  Superfina cuppisar!!

 11. 3 december, 2010 08:39

  coolt! och vilken utmärkt idé, speciellt eftersom frostingen är det bästa av allt. :)

 12. 3 december, 2010 11:56

  Riktigt lackra!

 13. 3 december, 2010 17:29

  Tack alla, jättekul att ni gillade den idé jag själv tyckte var kul. Den har för övrigt lett vidare till en annan idé :) Får se om jag hinner med den före nån annan..

  Trevlig helg på er alla!

 14. 3 december, 2010 21:40

  JÄTTE fina! :)

 15. 3 december, 2010 22:01

  Jag älskar frosting så en sån där cupcake skulle nog vara nåt för mig!

 16. 3 december, 2010 23:00

  Haha tack så mycket! Vilken fin blogg du har! Tänker definitivt använda dina vackra cupcakes som inspiration nästa gång jag ska dekorera mina veg-cuppisar!:)

 17. 4 december, 2010 10:38

  De är verkligen jättefina! Och när man har mycket frosting på ser ju cuppisarna extra goda ut, trots att man kanske ändå inte äter all frosting. ;-)

 18. 5 december, 2010 10:39

  Tack alla, jättekul att ni gillade dem! :D

 19. 5 december, 2010 22:31

  Vad underbara! Ser både goda och tjusiga ut.

Trackbacks

 1. Cupcakes med tärningar « flickan & kakorna
 2. It’s beginning to look a little like… « flickan & kakorna
 3. Christmas Tree Cupcake
 4. Christmas Tree Cupcakes | Cupcake Lust Blog
 5. 20 Gorgeous Christmas Cupcakes - This Silly Girl's LifeThis Silly Girl's Life

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: