Morotskaka i långpanna

En enkel morotskaka i långpanna med smak av kanel. Vår morotskaka med glasyr är den perfekta bjudkakan på kalas. Resultatet av detta recept blir en saftig morotskaka med glasyr, och eftersom kakan görs i långpanna får du mycket kaka för lite jobb.

40 min25 portioner

Morotskaka – recept

Ingredienser:

6 dl rivna morötter

5 dl vetemjöl

4 dl socker

4 ägg

2 dl olja

3 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

2 tsk kanel

Glasyr

4 dl florsocker

120 g philadelphiaost

50 g margarin

Så här gör du

1. Sätt ugnen på 175°C.

2. Riv morötterna.

3. Blanda socker och ägg luftigt. Tillsätt sedan resten av ingredienserna.

4. Smörj en långpanna och häll i smeten.

5. Sätt in kakan i ugnen. Grädda den i mitten av ugnen i 40 min.

6. Under tiden gör du glasyren. Blanda alla ingredienser i en bunke och vispa med elvisp till en slät yta.

7. Ta ut kakan ur ugnen och låt den svalna innan du brer ut glasyren på kakan. Är den fortfarande varm när du lägger på glasyren är det risk att glasyren smälter ut.

Missa inte heller: