Mjuk pepparkaka

Mjuk pepparkaka är vår favorit på kakbordet under julen. Det här receptet på mjuk pepparkaka med gräddfil är superenkelt att baka och resultatet blir supergott. Föredrar du hårda pepparkakor? Vi har självklart recept på hårda pepparkakor också.

50 min10 bitar

Mjuk pepparkaka – Recept

Ingredienser:

2 ägg

2 ½ dl vetemjöl

2 dl strösocker

1 ½ dl gräddfil

50 g smör

2 tsk kardemumma

1 msk kanel

1 tsk bakpulver

Hur gör man mjuk pepparkaka?

1. Börja med att sätta på ugnen på 175 °C.

2. Vispa äggen och sockret poröst.

3. Smält smöret och blanda ner tillsammans med gräddfilen.

4. Blanda vetemjöl, bakpulver, kanel och kardemumma i en bunke. Rör sedan ner i smör- och gräddfilsblandningen.

5. Grädda i ugnen i 40 minuter. Ta ut kakan och vän upp och ner på ett fat, låt den sedan svalna.

6. Din mjuka pepparkaka med gräddfil är redo för servering!

Att dricka till pepparkaka

En helt vanlig kopp kaffe eller till och med glögg fungerar såklart utmärkt till mjuk pepparkaka men vill man ha något lite lyxigare passar en kaffedryck med mycket mjölk i. Någon av de mer krämiga sorterna, men skummad mjölk passar allra bäst.

Kaffe Latte

Vi rekommenderar Kaffe Latte till´mjuk pepparkaka. Den krämiga kaffedrycken passar utmärkt att doppa pepparkakan in. Se vårt repcet på Kaffe Latte.

Missa inte heller: