1,75 dl strösocker
Dessa matchacupcakes med choklad ger en härlig smakupplevelse när smaken av matcha och choklad smälter samman i munnen. Våra matchacupcakes är perfekta till efterrätt eller som tilltugg på eftermiddagsfikan.
40 min12 muffins
1,75 dl strösocker
1,75 dl vetemjöl
110 g smör
3 ägg
85 g mörk choklad
1,5 msk matchapulver
1,5 tsk mjölk
1,5 tsk kakao
1 tsk bakpulver
1. Sätt ugnen på 180°C.
2. Smält chokladen i vattenbad.
3. Tillsätt kakao och mjölk i den smälta chokladen.
4. Rör om ordentligt. Konsistensen ska vara lite som kräm.
5. Smält smöret på svag värme, ställ åt sidan och låt det svalna lite.
6. Knäck äggen i en skål och tillsätt socker. Vispa tills det blir fluffigt.
7. Pudra över bakpulvret.
8. Rör om och blanda ordentligt tills alla klumpar försvinner.
9. Tillsätt matchapulvret och rör om tills det har fördelats jämnt i smeten.
10. Häll smet i muffinsformarna.
11. Grädda i ugnen i 20 minuter.