Bubbelte - Recept

Bubbelte, även kallat boba tea, är en populär och söt dryck från Asien som är gjord på te. Det som gör bubbelte unikt är att du tillsätter tapiokapärlor som blandas ner i drycken för att få en annorlunda textur då de är ätbara. Antingen kan du tillsätta mjölk eller läsk i drycken beroende på hur du vill ha din konsistens. Dessutom kan du prova dig fram med olika smaktillsättningar för att få olika smaker.

Vi rekommenderar dig att testa att göra eget bubbelte. Köp smaker, tapiokapärlor och tillbehör hos pongmarket.se. Det är en asiatisk mataffär som säljer bubbelte, både färdigblandad och ingredienser för att göra eget. Det är ett smidigt sätt att hitta alla ingredienser på samma ställe då vanliga matvarubutiker kan ha ett begränsat utbud med vissa produkter.

1 glas

Bubbelte recept

Ingredienser:

2 msk tapiokapärlor (Köp online på Pongmarket)

1 tsk socker

1 tepåse

2 dl kokande vatten

1 dl mjölk

Ev. smaksättning och krossad is för att göra en kall dryck

Hur man gör boba tea

1. Börja med att koka tapiokapärlorna. Olika pärlor ska koka olika länge. Läs på förpackningen vad för koktid som gäller. Tänk på att inte överkoka pärlorna då du vill ha en spänstig konsistens.

2. Skölj av tapiokapärlorna under kallt vatten och lägg i en skål och strö över sockret.

3. Koka tevatten och häll i en kopp där tepåsen får dra minst i 2 minuter i tevattnet.

4. Lägg tapiokapärlorna i botten av ett glas, fyll på med is om du vill. Häll i tevattnet i glaset utan tepåse. Häll i mjölken och till sist kan du tillsätta smaksättning om det önskas.

Missa inte heller: