Minisemlor med lemon curd

Vårt recept på minisemlor med lemon curd kommer inte göra dig besviken. Att baka minisemlor är inte alls svårt och du får himmelskt goda och saftiga minisemlor som passar lika bra på fest som till vardags. Byt ut lemon curd mot mandelmassa om du föredrar klassiska semlor. Se vårt recept på semlemuffins för recept på mandelmassfyllning.

50 min12 minisemlor

Minisemlor – Recept

Ingredienser:

5 dl vetemjöl

3 dl mjölk

3 ägg

2,5 dl socker

150 g smör

140 g mandelmassa

1 msk bakpulver

1 msk vaniljsocker

1 msk kardemumma

1 krm salt

Så här gör du

1. Sätt på ugnen och ställ in den på 200°C.

2. Börja med att vispa ägg och socker luftigt.

3. Blanda sedan alla torra ingredienser i en bunke och riv i mandelmassan.

4. Smält smöret i en kastrull och blanda med mjölken.

5. Tillsätt mjölkblandningen och de torra ingredienserna i äggvispen. Häll sedan i alla torra ingredienser.

6. Ta upp degen på ett mjölat bord och baka ut runda, släta små bullar.

7. Lägg bullarna på bakplåtspapper på en ugnsplåt. Lägg sedan en kökshandduk över och låt bullarna jäsa i 10 minuter.

8. Grädda i ugnen i 20-25 minuter.

9. Skär ett lock i varje minisemla och gröp ur en liten bit av semlan med en sked. Lägg en klick lemon curd i det urgröpta hålet och spritsa grädde ovanpå.

10. Sätt på locket och pudra lite florsocker över innan du serverar dina minisemlor!

Missa inte heller: