4 dl vetemjöl
Chocolate chip cookies – den amerikanska kakan som tagit oss alla med storm. Idag finns vår allas favoritkaka i flera former, allt från raw food kakor till veganska chocolate chip cookies, men här har vi fokuserat på helt vanliga, traditionella kakor! Sega på kanterna, mjuka i mitten och fyllda med choklad, precis som en chocolate chip cookie ska vara!
4 dl vetemjöl
3 dl chokladknappar
200 g rumstempererat smör
1 ägg
1 äggula
1 ½ dl farinsocker
1 ½ dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
½ tsk salt
1. Sätt ugnen på 200°C. Förbered en ugnsplåt som du klär in med bakplåtspapper och ställ den åt sidan.
2. Vispa smöret med farinsocker, strösocker och vaniljsocker tills blandningen blir krämig.
3. Lägg i ägg och äggula. Blanda tills kaksmeten går ihop.
4. Arbeta in bakpulver, salt och mjöl i degen.
5. Knåda tills det blir en smidig kakdeg.
6. Häll i 1½ dl av chokladknapparna och rör om tills de blandats ordentligt i degen.
7. Ta kakdegen och rulla 10 bollar av den. Dra isär alla bollar på mitten och lägg på plåten med den ojämna sidan upp.
8. Grädda dina chocolate chip cookies mitt i ugnen i 10 min.
9. Ta ut kakorna ur ugnen och lägg på det sista av chokladknapparna.
10. Låt kakorna svalna något innan servering.