Raw äppelpaj

Att baka äppelpaj har aldrig varit enklare! Med vår raw food äppelpaj har du en krispig och god paj på bordet inom 15 minuter. Perfekt när du får oväntat besök. Kolla även in vårt recept på raw rabarberpaj!

15 min4 personer

Raw äppelpaj – Recept

Ingredienser:

2 dl mandlar

2 färska dadlar

1 tsk kanel

½ msk honung

1-2 äpplen

1 krm salt

Så här gör du

1. Blötlägg mandlarna, häll på vatten så de täcks och låt stå så länge du hinner, gärna över natten men i alla fall en timme. Häll av vattnet, skölj mandlarna och låt rinna av i ett durkslag.

2. Hacka mandlarna med en mixer. Lägg i dadlarna och mixa lite till.

3. Häll i kanel, honung och salt. Rör ordentligt med en gaffel.

4. Häll ut blandningen i en form.

5. Skala och skär äpplena i tunna skivor. Lägg äppelskivorna på mandelbottnen och strö över lite kanel.

Missa inte heller: