3 dl vetemjöl
Bakom dessa läckra cupcakes i lila och vitt döljer sig saftiga chokladmuffins toppade med vegansk frosting i kokossmak. Älskar du precis som oss kokos, kan du dubbla mängden kokosmjölk för ännu tydligare kokossmak.
30 min12 cupcakes
3 dl vetemjöl
2 ägg
1 dl socker
1 dl mjölk
0,5 dl farinsocker
100 g smält smör
5 msk oboy
3 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1. Sätt ugnen på 225°C
2. Vispa ägg, socker och farinsocker.
3. Smält smöret och blanda i mjölk.
4. Blanda alla torra ingredienser.
5. Blanda mjölkblandningen med äggblandningen och rör om.
6. Lägg smeten i lila cupcakes formar.
7. Grädda i ugnen, ca 10 minuter.
5 dl florsocker
60 g smör
0,5 dl kokosmjölk
1. Lägg alla ingredienser i en skål.
2. Blanda tills smeten får en krämig konsistens. Lägg i mer kokosmjölk eller florsocker tills frostingen får önskad konsistens.
3. Toppa chokladmuffinsen med frostingen och ringla över det lila strösslet.