Wasabirostade cashewnötter

Är du också besatt av wasabi? Då kommer du inte ångra att du testade dessa ugnsrostade cashewnötterna i wasabi. Tycker du inte om cashewnötter kan du byta ut dem mot valfria nötter, t.ex. jordnötter blir väldigt gott också.

Wasabirostade cashewnötter – Recept

Ingredienser:

2 ½ dl naturella cashewnötter

3-5 tsk wasabipasta

2 tsk socker

1 msk vatten

Salt och peppar

Så här gör du

1. Börja med att förrosta cashewnötterna i ugnen på 175°C i ugnen. Under tiden kokar du upp vatten och socker.

2. Blanda i wasabipastan och ta bort kastrullen från plattan.

3. Ta ut nötterna och häll ner den i vätskan. Häll tillbaka i ugnsformen och peppra/salta efter smak.

4. Blanda runt och ställ in i ugnen igen, men sänk värmen till 100-125°C och rosta i 45 min. Efter halva tiden rör du runt bland nötterna.

5. Vill du att nötterna ska få en gyllenbrun färg kan du höja värmen till 150°C de sista 5 minuterna.

Missa inte heller: