Chocolate chip cookies

Chocolate chip cookies – den amerikanska kakan som tagit oss alla med storm. Idag finns vår allas favoritkaka i flera former, allt från raw food kakor till veganska chocolate chip cookies, men här har vi fokuserat på helt vanliga, traditionella kakor! Sega på kanterna, mjuka i mitten och fyllda med choklad, precis som en chocolate chip cookie ska vara!

Chocolate chip cookies – Recept

Ingredienser:

4 dl vetemjöl

200 g rumstempererat smör

1 ägg

1 äggula

1 ½ dl farinsocker

1 ½ dl strösocker

1 msk vaniljsocker

1 tsk bakpulver

½ tsk salt

Så här gör du

1. Sätt ugnen på 200°C. Förbered en ugnsplåt som du klär in med bakplåtspapper och ställ den åt sidan.

2. Vispa smöret med farinsocker, strösocker och vaniljsocker tills blandningen blir krämig.

3. Lägg i ägg och äggula. Blanda tills kaksmeten går ihop.

4. Arbeta in bakpulver, salt och mjöl i degen.

5. Knåda tills det blir en smidig kakdeg.

6. Häll i 1½ dl av chokladknapparna och rör om tills de blandats ordentligt i degen.

7. Ta kakdegen och rulla 10 bollar av den. Dra isär alla bollar på mitten och lägg på plåten med den ojämna sidan upp.

8. Grädda dina chocolate chip cookies mitt i ugnen i 10 min.

9. Ta ut kakorna ur ugnen och lägg på det sista av chokladknapparna.

10. Låt kakorna svalna något innan servering.

Missa inte heller: