Skip to content

Fartfylld köksaction: Breakfast in Bed

18 augusti, 2012

Äntligen en roman med ordentlig köksaction. Ofta blir mat/baktemana i skönlitteratur lite för mycket bakgrund för min smak, och medan det förvisso finns en (eller ett par) kärlekshistoria(er) i den här så är det en bok rakt igenom präglad av ett jobb i restaurangkök: det är menyer, ingredienser, råvaror, kökstermer och tuffa arbetstider i en glassig nyöppnad restaurang med en bad-boy kock i spetsen. Den ilskna kocken skulle jag förvisso kunna vara utan. De imponerar inte på mig med sina galna humör och aggressiva beteende, hur kända de än må vara, men i Eleanor Morans Breakfast in Bed har vi en åtminstone delvis sympatisk machokock som man nästan kan stå ut med.

Historien följer 31-åriga Amber, en ambitiös och begåvad kock med ett nyligen kraschat äktenskap i bagaget. Allmänt vilsen och nere ser hon sin chans att vända tillvaron när en tjänst som kock under karismatiske kocken Oscar Retford i hans nyöppnade restaurang Ghusto annonseras.  Mot alla odds får hon jobbet och vad som väntar är ett vansinne av obekväma och långa arbetsveckor, avundsjuka och tuff konkurrens om status i köket. Men Amber har talang och det dröjer inte länge innan Oscar börjar få upp ögonen för henne – i mer än ett hänseende.

Mer om Breakfast in Bed här.

Recensionsex från Little, Brown.

Advertisements
2 kommentarer leave one →
  1. Nilla permalink
    3 september, 2012 14:04

    Åh, har du läst Cooking for Mr. Latte av Amanda Hesser? Drömmer ibland om recepten däri.. >_<

    • 4 september, 2012 10:07

      Ja, den gillade jag! Inte testat några av recepten men ska göra vid tillfälle, om jag bara kommer ihåg..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: