Skip to content

Recension: Amy Atlas Sweet Designs

2 augusti, 2012

Jag vet inte riktigt varför jag köpte Amy Atlas bok Sweet Designs, när jag inte egentligen är så frälst på dessertbord. Missförstå mig inte, de kan vara fantastiskt tjusiga när de görs bra och jag följer både Amys och ett par andra dessertbordsbloggar, men de är inte min grej att göra själv. Man finner därför, åtminstone så här långt, inte ett enda av dem på flickan & kakorna. Men det kan förstås mycket väl ändras vid tillfälle (genast kommer jag på att om jag skulle göra ett nu skulle det vara ett Pride-bord i alla regnbågens glada färger). Jag antar att jag var nyfiken på denna dessertbordsgurus bok sedan man numera ser mest andras dessertbord på hennes blogg, och hon har ju också själv bakgrund i bakande.

Min fundering kring varför jag köpt boken kom sig av att den inte riktigt var vad jag väntade mig. Vad jag väntade mig var nog något i stil med hennes blogg: massor av fina bilder från galna dessertbord att oh:a och ah:a över och inspireras av, men det är inte riktigt vad man får i Sweet Designs. Den går istället mer in på detaljer och praktiska aspekter kring att skapa ett dessertbord och är kanske en pysselbok framför allt. Den innehåller en hel del bakverk med (ganska grundläggande) recept och stylingtips, men lika viktig är bakgrunden; bord, duk och kakställ och alla koordinerade detaljer och färger: utskrivna etiketter, blommor, vaser och köpt godis, liksom eventuellt nya omslag till dessa eller extra pynt som anpassar dem. En praktiskt bok således, och det är ju inte fel för den som planerar att göra dessertbord.

Boken är indelad efter 14 bord som Amy gjort på olika teman. I vart kapitel går hon igenom dem: bakverken med tillhörande recept och styling, pysslet; godiskartonger, förpackningar, pynt, namnskyltar etc. Hon föreslår vad som kan köpas färdigt (liksom Sara Alinder uppmuntrar hon genvägar), vad som kan bytas ut för variation samt hur alltsammans kan presenteras ihop. En tjock och ambitiös bok helt klart, med gott om inspiration för dessertbord vad gäller framför allt pyssel och display, men också med en del bakverksstylingtips. Styling ö h t är den röda tråden och hon har gott om kul idéer, Amy. Missa dock inte hennes blogg, som är full av inspiration och tjusiga dessertbord inskickade av andra.

Advertisements
6 kommentarer leave one →
 1. 2 augusti, 2012 10:19

  Jisses, det finns en hel värld där ute som jag är omedveten om. Att det är en konstart att göra dessertbord t ex. Vem gör man dem till? Det låter lite farligt att ”create at home” tycker jag.. ;)

  • 2 augusti, 2012 10:46

   Till kalas av alla de slag, gärna med många gäster (alternativt glupska sådana): barnkalas, bröllop, förlovningar, men säkert också vanliga födelsedagar. Sällan jag har så mycket folk på besök utan att det räcker med en tårta och några kakor :)

   Kanske en amerikansk version av Sju sorters kakor-fikat? Sju sorters tårtor. ;)

 2. 7 augusti, 2012 15:08

  Haha, jag har inte vågat mig på att göra dessertbord – dels är jag bisarrt dålig på att dekorera snyggt (i alla fall när allt ska passa ihop och se lite snuttigt och gulligt ut) och så har jag redan problem som det är med att göra mig av med det jag bakar – hur skulle jag lyckas med ett helt BORD av grejer? men de är fina att titta på, och jag kikar nog gärna in på hennes blogg :) Kul med en recension!

  • 9 augusti, 2012 08:24

   Ja, det är ju det: någon ska äta allt =) Det må låta som ett angenämt problem men vi som sötsaksbloggar är nog alltför medvetna om farorna med för mycket oätna sötsaker :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: