Skip to content

Snickerdoodles

12 april, 2012
by

När jag för någon vecka sedan var bjuden på koreanskt matbonanza passade jag på att ta med mig lite småkakor till värdinnan, eftersom jag plockat upp att hon gillar sådana. Eftersom hon dessutom är veganligt sinnad passade jag på att leta upp ett recept att testa ur Kelly Pelozas bok The Vegan Cookie C0nnoisseur, som jag inte mer än bläddrat i (och dregglat över bilderna) sedan jag köpte den när den först kom ut. Jag gillar att (försöka) laga saker ur de kokböcker jag köper (möjligen en ursäkt för att få fortsätta införskaffa nya).

Det recept jag till slut valde var Snickerdoodles, småkakor av det lite mjukare slaget, kryddade med en skön blandning kanel och socker. Jag har bara någonsin smakat veganversioner av dessa, men bland dem jag smakat tycker jag att det här receptet stod sig ypperligt. Jag halverade satsen och fick 15-16 st, men följde i övrigt i princip receptet.

Snickerdoodles, recipe found here and in The Vegan Cookie Connoisseur

Makes about 3-4 dozen

 • 3/4 cup margarine
 • 1 1/3 cups sugar
 • 1 teaspoon vanilla
 • 1/4 cup soy milk
 • 2 1/2 tablespoons cornstarch
 • 3 cups flour
 • 1/4 teaspoon salt
 • 1 teaspoon baking powder
 • 1 teaspoon cornstarch
 • 1 teaspoon cinnamon

Coating

 • 1 tablespoon cinnamon
 • 2 tablespoons sugar

Preheat oven to 325°F.
Cream together the margarine and sugar until fluffy. Add the vanilla, soy milk, and cornstarch and mix until incorporated.

Sift in the flour, baking powder, salt, cornstarch, and cinnamon. Stir. If the dough is too dry and crumbly, add a splash of soy milk. It shouldn’t be sticky though.

Mix the sugar and cinnamon for the coating in a small bowl. Form the dough into 1 1/2″ balls and roll in the cinnamon-sugar mixture. Place on a lightly greased cookie sheet and flatten slightly. Bake for about 11-13 minutes until golden around the edges, but still soft on top, then transfer to a wire cooling rack.

Advertisements
8 kommentarer leave one →
 1. 12 april, 2012 10:57

  Ser så goda ut! Kan tänka mig att de var uppskattade :)

 2. 12 april, 2012 16:49

  Så spröda och fina de ser ut. Har aldrig smakat snickerdoodles faktiskt, får vi ju göra någonting åt. Småkakor är verkligen gott och ändå glömmer jag bort dem mellan varven.

  • 15 april, 2012 12:37

   Jag också. Man får försöka ta igen när man kommer ihåg :)

 3. 13 april, 2012 09:52

  Med det där snuckiga namnet kan man ju inget annat än att älska de här kakorna!

 4. 14 april, 2012 11:26

  Åh de var sååååå himla goda! MInnet lever kvar och nu kan jag ju baka dem själv! =)

  • 15 april, 2012 12:38

   Jättekul att de gick hem hos småkaksconnoisseuren! Jag är glad att jag fick anledning att baka småkakor, behöver öva mer på det :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: