Skip to content

Chocolate Peanut Butter Tartlets

29 januari, 2012

När vi i Cambridge i november köpte min vän H ungefär 20, om inte 30, paket Reese’s Pieces. OK, att det var små förpackningar och att det var fyndpris, men ni förstår kanske logiken bakom varför jag förra året när hon fyllde år gjorde muffins med jordnötssmör och choklad dekorerade med hemgjorda mini peanut butter cups till henne? Och varför jag i år gjorde dessa tartletter med jordnötssmör och chokladganche. Planen är förstås att trötta ut henne på smaken så att vi nästa gång vi åker till Cambridge ihop slipper hamstringsincidenter på motsvarande proffsnivå. För jag själv skulle ju aldrig göra något liknande med säg raw-choklad eller skumma superfoodspulver. Om Nån påstår något sådant är det naturligtvis ren och skär fabulering.

Recept från Moskowitzs och Romeros Vegan Pie in the Sky men finns också här. Grattis igen, bästaste H! ;)

English

I made these Chocolate Peanut Butter Tartlets for my friend H’s birthday. Reese’s Pieces have long been a favourite of hers, but I suspect she may have eaten too many of those lately, so next year maybe I’d better make something else for her. ;)

These tartlets were yummy. Recipe from Vegan Pie in the Sky, but can also be found here.

Advertisements
15 kommentarer leave one →
 1. 29 januari, 2012 20:12

  Det ser helt fantastiskt ut =]
  2010 var jag i Palm Springs och åt på en vegansk restaurang som heter Nativ Foods. Där åt jag någon av de godaste desserterna jag varit med om, deras Peanut Butter Parafait. Sedan dess drömmer jag om denna efterrätt. Jag tror dessutom att jag har hittat receptet på det hela http://despisinglifeissopasse.blogspot.com/2010/07/in-kitchen-peanut-butter-parfait.html
  Problemet är dock att jag bor i Norge och det norska utbudet av sojaprodukter och allmänt vegetariska saker är minimalt. Därför tänkte jag höra med dig om du har lust att testa receptet ovan för att se om det är något att ha? Är det det ska jag ta mig tid och pengar för att genomgå Oslos alla butiker i jakt på ingredienserna.

  • 30 januari, 2012 16:56

   Ja, det låter onekligen gott :) Mjuk silkentofu är inte helt lätt att få tag på här heller, men jag tror att det kan finnas i Malmö, så kan vara värt en tur dit. Jag ska se vad jag kan hitta, men får bli lite längre fram eftersom jag är på väg utomlands ett par veckor.

 2. 29 januari, 2012 21:34

  Inte dumt med så goda födelsedagspresenter, fint med vänner som bakar gott till en:)

 3. 29 januari, 2012 23:36

  Jaa du, var ska jag börja? De var ju supergoda så jag förlåter dig för att du outade mitt reese’s hoardande. Tror inte att det går att tröttna… Ser fram mot många fler cambridgeturer, gott provsmakande och de oturliga katastroferna – tänker på hampakladdkakan som gav oss magont ;) kramar från snöiga Quebec City!!

  • 30 januari, 2012 17:07

   hihi, jag visste väl hur jag skulle få livstecken ur transAtlantresenärerna =D

   du kanske kan börja med att hämnas genom att baka något när undertecknad fyller år? :D Moo Free-chokladkakan med karamelliserade hasselnötter var förresten mkt smarrig. äter sista biten just i detta ögonblick. lätt deras godaste (av de 2 jag smakat..).

   vill höra mer om äventyren! start travel, will blog/start blog, will travel?? eller detaljerade mail i brist på starta-blogg-övertalnings-framgång?

   hälsa S!
   xxx

   • 30 januari, 2012 23:31

    Hmn, jag antar utmaningen!! Du inser att du har skapat ett monster nu va? Ska göra ngt riktigt kul till din födelsedag :D. S hälsar! Hon ville köra hundsläde idag på karnevalen. Eftersom hennes födelsedag snart gick jag med på det… Ångrade mig bittert när kurvan kom och S tog ett vigt hopp av medan jag välte med hela släden! Sedan gick hon snällt med på veggorestaurang för att sudda bort traumat. Le commensal är helt ok ifall ngn funderar på veggo i Quebec. Kraaamar

    • 31 januari, 2012 17:52

     Låter som ett OK pris att betala: ett blåmärke för ett vegorestaurangbesök =) Hoppas att ni fått en fin dag idag också, och förstås ännu mer imorgon! =) x

 4. 30 januari, 2012 10:52

  Mums! Jag förstår verkligen din vän. Jag blir lite avundsjuk att hon kom över det till ett bra pris också :) Jag älskar allt med jordnötter så det här receptet ska jag verkligen komma ihåg! Hälsningar Lina

  • 30 januari, 2012 17:08

   Ja, jordnöt är smarrigt, och i synnerhet tillsammans med choklad. TUr hon gillar så att jag får en ursäkt att baka (och smaka) ;)

 5. 30 januari, 2012 22:03

  Ja, jordnöt och choklad måste väl liksom vara en av meningarna med livet? Eller? Hade också en hangup på Reeses ett tag, sen gick det (tyvärr och totalt oförklarligt) över till Doritos istället.

  • 31 januari, 2012 17:56

   haha, från det ena till det andra, liksom =) jag ääälskar doristos original cool flavour (brittiska varianten iaf)! nog tur de inte finns att få tag på här så lätt, annars hade jag möjligen offrat veganprinciper både till höger och vänster :)

 6. 1 februari, 2012 17:40

  De ser ju GALET goda ut! Haha, bra taktik där, men tror inte du kommer att lyckas något vidare. Ska till Dublin till helgen och funderar redan på vad för mat man ska släpa med sig därifrån… Tips? och galet med regnet där, ska ju absolut packa ner paraplyt!

  • 2 februari, 2012 16:17

   inga spontana tips egentligen. vi åt mycket gott där, men det var tydlig veg-prägel och sånt vi köpte med hem har de det mesta av i UK. Om du gillar Kilkenny-öl kan du ju testa dricka det där.. Eller inte eftersom det inte går :D Smaka istället den inhemska sorten: Smithwick. Gillade den mycket bättre.

Trackbacks

 1. 3x bakbok – pajer, kakor och cupcakes « flickan & kakorna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: