Hård pepparkaka

Vad vore julen utan pepparkakor? Detta recept på pepparkaka i ugn är perfekt till julbaket. Receptet ger en smidig deg som är lättarbetad och pepparkakor med en härlig smak av ingefära, kanel och kryddnejlikor. Missa inte heller vårt recept på mjuk pepparkaka.

1-4 timmar120 st

Pepparkaka – recept

Pepparkaka ingredienser:

6 dl vetemjöl

2 ½ dl brunt farinsocker

¾ dl vatten

¾ dl ljus sirap

150 g margarin

1 msk malen ingefära

1 msk malen kanel

1 ½ tsk bikarbonat

1 tsk malna kryddnejlikor

Hur gör man pepparkaka?

1. Blanda sirap, vatten och farinsocker. Koka upp alltihop.

2. Tillsätt smöret och låt det smälta innan du tillsätter alla kryddor.

3. Ta av från plattan och låt det svalna. Därefter rör du ner mjölet och bikarbonatet.

4. Vira in pepparkaksdegen i folie och lägg in den i kylen tills nästa dag.

5. Sätt ugnen på 175 °C.

6. Häll lite mjöl på ett bord och arbeta med degen tills den blir smidig.

7. Kavla degen tunt och använd pepparkaksformar för att forma dina pepparkakor.

8. Lägg pepparkakorna på en plåt med bakplåtspapper.

9. Sätt in pepparkakorna mitt i ugnen och grädda i 6-7 minuter.

10. Ta ut plåten och låt pepparkakorna svalna.

Missa inte heller: