Skip to content

Pho på Pho och godaste raw-glassen

4 september, 2011

De flesta som slaviskt (eller på mer moderat sätt) läser matbloggar och -tweets har nog inte undgått att notera en viss ökad frekvens av phosnack den senaste tiden. Det har skrivits så mycket om den vietnamesiska nudelsoppan att jag var minst sagt nyfiken. Jo, jag har ätit nudelsoppa tidigare, men inte vet jag om det tekniskt sett varit pho, och inte har det varit så storstilat som på restaurang Pho, så det var allt lite spännande att äntligen få smaka.

Olof valde en machokryddstark variant med tofu; Bun Chay Hue (överst), och jag valde en med tre olika sorters svamp; Pho Nam Rom (meny). Till fick vi varsin tallrik med böngroddar och färska örter, samt ett urval chili-/styrkepreparat så att vi själva kunde smaksätta soppan som vi bäst gillade den. Man fick också, om man ville, haklapp (!) till den kryddstarka, eftersom den hade ingredienser som var svåra att få bort fläckar från. För det är allt annat än dejtmat det här. Eller ja, äter man det tillräckligt ofta slabbar man kanske inte riktigt så mycket som vi lyckades göra..

Till detta drack vi vietnamesiskt öl och färskpressad juice som var helt fantastiskt god. Jag har lagt ingredienserna på minnet och kommer att testa en egen version av den i juicepressen hemma. Phon var också väldigt god, och det ska erkännas att det redan experimenterats en del med sådan hemma i egna köket.

I Brighton hade vi ett lyxdilemma. Vi hade så många matställen vi ville besöka att den önskelista jag gjort blev för lång för de 5 dagar vi hade i stan. Det gällde således att bita i träpinnen och amputera, och i de fall som gick improvisera. Av den anledningen propsade jag på efterrätt på Aloka efter besöket på Pho. Jag har läst mycket gott om stället och hade allra helst gjort ett riktigt matbesök där, men det får va till nästa resa. Den här gången blev det istället test av deras råa glass, som jag läst mycket lovande om på raw food-bloggarna bl a.

Och lovordarna ljög inte. Inte nog med att det här är den godaste rawglassen jag ätit (även om jag fortfarande inte tackar nej till Booja Booja), den var faktiskt godare än en hel del vegansk chokladglass också. Just choklad verkar svårt konsistensmässigt – i alla fall som ute-/kulglas – och smakar ofta lite tunt eller sorbetaktigt, men det här var riktigt bra. Får bli test av fler smaker härifrån i framtiden. Önskar att den såldes även utanför restaurangen.

Mer om Brighton här och här.

Advertisements
10 kommentarer leave one →
 1. 4 september, 2011 12:47

  Jag ÄLSKAR hur de får till tofun i nudelsopporna – SÅ smaskigt! Kul att man fick hakklapp, håller med om att det nog inte är bästa dejtingmaten ;)

  • 5 september, 2011 22:51

   Jag gillar också stekt tofu, eller om den är friterad t o m? Inget jag lyckats åstadkomma själv ännu i vilket fall.

 2. 5 september, 2011 17:12

  Haklapp, jo man tackar ja, en riktig romantikerdödare:)
  Provade ditt recept på scones i lördags, alla tiders recept som vi kommer att använda hädanefter! Tack.

 3. 5 september, 2011 23:25

  Gud, jag som annars hänger med i svängarna har helt missat det där med pho. Samma sak var det när Hanna på Matarkivet skrev om bubble tea och jag inte hade en aning om vad det är… :=)

  • 6 september, 2011 11:35

   Nja, nu är jag ju ingen trendspanare så, men bla Foodetc brukar twittra om det. Gott var det iaf, så testa gärna! Och bubble tea kan vara värt ett försök, även om jag inte gillade första gången jag smakade. Andra gången, i en helt annan drink (kall, vattenmelondrink) var det supergott med bobas.

 4. 9 september, 2011 22:57

  Pho och kedjan med samma namn är himla vanligt här i UK, t o m smörgåskedjan Eat som finns överallt där kontor finns har pho till salu på lunchen, men konstigt nog har jag inte testat ännu. Men det verkar gott!

  • 10 september, 2011 16:20

   Ja, jag såg det, finns på 4 ställen, och de lär ju inte vara de enda. Får kolla in på Eat, för vi hann inte med den den här omgången.

Trackbacks

 1. Brighton Beautiful « flickan & kakorna
 2. Ambulerande sushi och fejk-anka « flickan & kakorna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: