Skip to content

Rocky road bars

23 november, 2010

charlotta, jag har lyckats hitta marshmallows, hurra!

Veganska marshmallows är inte helt lätta att hitta i Sverige. Ni som fanns med mig på den tiden minns kanske att jag efterlyste dem redan i april när jag bakade Babycupcakes med (vanliga) marshmallows. Nu äntligen, efter många tips, fantastiskt hjälpsamma människor och egen utlandsresa lyckades jag till slut hitta dem för egen maskin på Astrid och aporna i Malmö. Jag behövde inte ta mig så långt, bara ge det lite tid (ty alla tips hittills om att just denna butik kunde ha kammade tills nu noll. Men har de nu, är det även relativt troligt att t ex Good Store i Sthlm kan ha. Kanske kan någon av dem dessutom skicka, även om detta är en kylvara).

När jag nu äntligen fick tag på marshmallows stod jag ett kort tag handfallen inför vad jag egentligen ville göra. Vad jag ville göra först snarare. Men så kom jag på’t: Rocky Road – det kladdigaste, sötaste, kanske t o m onyttigaste bakverket av dem alla. Och jag visste precis vems recept jag ville använda.

En inte helt okänd veganprofil dyker upp här på bloggen och säger hej då och då. Jag har hennes bakbok och ett par av hennes e-böcker, men just Rocky Road bars som jag ville göra nu ligger ute på hennes blogg BitterSweet. Ni finner receptet här. Jag har varit sugen på att testa dem sedan hon publicerade receptet för 3 år sedan, och behöver jag säga att det var värt väntan?

De här var så goda att jag blev tvungen att bjuda hem vänner på spelkväll och dela med mig. Annars hade jag lätt ätit upp alla själv. Så kom det sig att måndagskvällen spenderades med vänner, sällskapsspel, Rocky road och Glühwein. Kanske inte den mest väntade kombinationen.

English

I finally got hold of some vegan marshmallows. They haven’t been easy to come by in Sweden, but this weekend I found them in a store not far away from where I live. I do hope they will continue stocking them!

Once I found them I instantly knew one of the many things I’ve been wanting to make: One of my fave cookbook authors (hi Hannah!) posted a Rocky Road recipe on her BitterSweet blog a couple of years back, so of course that’s what I thought of now. And let me tell you, they were worth the wait. If you have access to marshmallows do try these because they’re absolutely scrumtious with the toffee, nuts, chocolate and toasted marshmallows all mixed in. They disappeared pretty fast last night when I had friends over for a Who Wants to Be a Millionaire board game night…

For recipe and instructions head over to Hannah Kaminsky’s BitterSweet blog and this post.

Advertisements
18 kommentarer leave one →
 1. Hanna permalink
  23 november, 2010 11:49

  Det var supermumsigt!! Tack så mycket för en trevlig kväll!

 2. 23 november, 2010 12:01

  åh så det finns på astrid nu alltså? spännande! var de goda? hur mycket kostade de? :)

 3. 23 november, 2010 12:32

  Hanna: tack själv! kul att ni kunde komma och att ni hittade hem igen ;)

  anni: ja, de bör finnas kvar! De stod i en egen liten kyl mellan godishyllorna på väg mot kassan. 49 kr för typ 150 g av minisen som jag tog men det fanns även större och smaksatta (jordgubb). Jag tycker de var goda, och konsistensen mycket lik. Dock smakar de inte exakt (de smakade liten aning kylskåp om du vet vad jag menar) så klart, och jag kommer nog främst att använda dem i saker: varm choklad, bakverk mm än äta dem bara. Tror även de blir goda att grilla för de rostade sig bra i ugn.

 4. 23 november, 2010 12:35

  HURRA!!!! hurra, hurra, hurra!

 5. 23 november, 2010 12:50

  Din kaka ser jätte smarrigt ut!
  vegan marshmallows är riktigt intressant eftersom jag kan inte äta vanligt marshmallows p g a gelatin så jag måste prova och köpa de hehe ;)

  • 24 november, 2010 16:21

   Jamen vad bra att också du kan ha nytta av dem! Om vi är många som köper fortsätter de kanske ta in så behöver man inte hamstra när de väl har. :)

 6. 23 november, 2010 14:06

  Det ser otroligt gott och smarrigt ut. Vilken tur att du hittade marshmallows tillsist. :-)

 7. 23 november, 2010 14:46

  Aw, I’m so flattered that you would dig so far back into my archives and unearth this recipe! What a find, I didn’t think there were many vegan marshmallow options out there in the world- That alone is very encouraging! The bars came out looking great, and I really hope you enjoyed them. :)

  • 24 november, 2010 16:17

   I’m glad I did :) I actually remembered that you had made something like this, that’s how marshmallow deprived we have been over here.. But no more, I hope!

 8. 23 november, 2010 17:21

  mmmm, rocky road. jag tror att varannan blogg jag läst idag har skrivit om rocky road, så det kanske är bäst att göra några själv också så man inte blir utanför i adventsstöket…

  just det, durian hette den ja. jag hade för mig durwin, men det kändes ändå fel så jag vågade inte skriva det. men att thailändarna har den som delikatess förstår jag verkligen inte, för den smakade verkligen rå lök. kanske smakar den bättre om den är som smoothie för konsistensen gjorde liksom inte heller upplevelsen bättre, den påminde om riktigt brun banan. så durian får de nog behålla där i thailand, det är inget jag kommer att få cravings efter ialla fall ;)

 9. 23 november, 2010 20:32

  Ojojoj vad gott! Vad kul att du äntligen hittade vad du sökte!

 10. 23 november, 2010 20:47

  Men vad bra att du hittade det, de här ser hur goda ut som helst! :)

 11. 24 november, 2010 16:18

  Tack alla! Era kommentarer är alltid så trevliga och upplyftande. Mycket uppskattat i snöyran!

 12. 24 november, 2010 20:00

  Aaaah, de ser så goda ut att jag blir helt tokig! Überdekadenta, nästan i samma klass som dina kakbollar! Synd jag är så lat att jag aldrig kommer orka göra dem… :-)

Trackbacks

 1. Glasscupcake « flickan & kakorna
 2. 17: Choklad, saltrostade mandlar & marshmallows « flickan & kakorna
 3. Nästan-hemmagjorda gelatinfria marshmallows « flickan & kakorna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: