Skip to content

Brun/vitrandig cupcake

7 september, 2010

Medan jag är på Irland och jagar leprechauns och pixiguld tänkte jag servera ytterligare ett par möhippecupcakes, bl a den här sorten som jag själv inte fick chans att smaka (jag kände nånstans att det inte riktigt gick för sig att jag åt upp dem alla), men jag kommer att se till att det blir chans till det någon annan gång för idén till den här tilltalar chocoholicen i mig. Det är en chokladmuffin med bitar av vit choklad i, spritsad med tvåtonsfrosting (recept längre ner).

Ständigt på jakt efter nya aspiranter till den perfekta frostingen (eller snarare plural: de perfekta. Olika sorter passar som bekant till olika tillfällen och smaker) gjorde jag här ett (eller två) som var lite annorlunda än de jag använt tidigare. Söta, men goda i rimliga mängder. En matsked cream cheese i den vita ger aningen mindre sött resultat:

Vaniljfrosting

 • 1/2 cup margarin
 • 2 cups florsocker
 • 2 msk mjölk
 • 1 msk vaniljsocker
 • 1 nypa salt
 • 1 msk cream cheese (kan uteslutas)

Mät upp och blanda samtliga ingredienser. Tillsätt ytterligare någon droppe mjölk om det blir för torrt och om den tvärtom inte blir fast nog kan du tillsätta mer florsocker.

Chokladvarianten är i princip samma recept fast med kakao tillsatt:

Chokladfrosting

 • 1/2 cup margarin
 • 2 cups florsocker
 • 2-3 msk mjölk
 • 1 msk vaniljsocker
 • 1/3 cup kakao
 • 1 nypa salt

De två frostingarna har jag sedan helt enkelt hällt i spritspåsar (utan tyll) – inte för mycket och ungefär lika mycket i båda – och sedan stoppat dem båda i en tredje spritspåse med tyll i änden. Sedan spritsar man som vanligt, men med ett ganska kul resultat. Provspritsa förslagsvis först på bakpapper eller liknande så att du ser att de båda färgerna kommer ut som du vill.

English

This might be the ultimate chocoholic cupcake: chocolate base with pieces of melted white chocolate, frosted with a two tone frosting of chocolate and vanilla. Mind you, there probably are ways to stick more chocolate on a cupcake. I may have to try…

Advertisements
21 kommentarer leave one →
 1. 7 september, 2010 13:57

  Supersnygga. Det var effektfullt med den randiga formen tillsammans med tvåfärgsfrostingen.

 2. 7 september, 2010 15:45

  Jätteläckra, gillar verkligen den tvåfärgade frostingen. Nu vill jag bara få någon att baka cupcakes till… själv är jag på diet ;)
  Varifrån kommer de fina formarna?

 3. 7 september, 2010 16:31

  Det är verkligen effektfullt och läckert med två frostingar i en! Ser väldigt gott ut också =)

 4. 7 september, 2010 19:29

  Kul och fint frosting!!

 5. Lisa Sockerrus permalink
  7 september, 2010 19:41

  Supersnyggt! Gillar att det är två frostings :-)

  Irland låter inte alls dumt. Jag bodde där i 4 år :-)

 6. Annica - annicake permalink
  7 september, 2010 20:34

  Supersnyggt matchat, som alltid utav dej!!
  ser otroligt gott ut!

 7. 8 september, 2010 08:50

  Väldigt vackra och ser också väldigt goda ut…till och med för mig som inte är helt galen i choklad…

 8. 8 september, 2010 20:37

  Wow vad häftigt med tvåfärgad frosting! Snyggt! Det måste jag prova nån gång =)

 9. 9 september, 2010 21:42

  Vad fint! Vilken rolig idé den måste jag också testa någon gång!

 10. 10 september, 2010 08:39

  Hej Kakan! Jag undrar; finns det en möjlighet att beställa kakor/tårtor från dig?

 11. 10 september, 2010 13:55

  hey, fröken kaka!

  jag har dåliga nyheter och bra nyheter. 1.marshmallowpaketet didn’t make it. så att säga. knappast min väska heller, kan jag lova. buhu. MEN – min kära pojkvän åker till NY med jobbet om en vecka, och han blev så bestört över marshmallowdöden att han har lovat att åka till whole foods och köpa ett nytt paket, och denna gången transportera dem i HANDBAGAGET istället för i väskdödarutrymmet. hurra! håll ut bara, så kommer det godis till malmö!

  hoppas ni har det superfint på semestern, här i göteborg är det kallt, regnigt och allt sånt.

  kramar!

 12. 10 september, 2010 19:10

  Ser helt underbart gott ut! Mums och sen så fina dom är oxå. kram

 13. 11 september, 2010 16:49

  Vilka snygga cupcakes, ser så goda ut, snyggt när de är två färgade

 14. 18 september, 2010 17:03

  Jag provade chokladfrostingen till min dotters tårta och det var helt klart den godaste icing/frosting jag någonsin ätit. Hemligheten är saltet tror jag. Det gäller att hitta den perfekta balansen.

 15. 23 september, 2010 15:14

  Vad kul att de här gick hem =) Det är nämligen också några av mina egna favoriter så här långt! Chocky wocky do dah! :)

  Kaksmulan: ursäkta sent svar! de är importerade från USA, så det finns chans i Kanada då säkert också (billigare frakt än till Sverige, garanterat): Cupcake Confessional kommer de ifrån.

  Fido: Aww, det hade varit en ära att få baka till dig! Men som det är nu vågar jag inte ta emot beschtillungs, vilket jag trodde jag skulle kunna vid det här laget. Det hänger ihop med att baklokal inte är kirrad. Jag hade hoppats kunna baka från Chez Madame, men de är ju duktiga redan utan mig, och sysslar med catering, så kolla med dem. Du vet ju var de finns. Hälsa gärna från mig :)

  Newyorkmamman: kul att höra! Ja, salt kan ofta göra mycket till, även om det inte är det första man tänker på i söta sammanhang, men det ska ju bara vara lite, för att ta fram smakerna (inte smaka salt). Kul att den gick hem. Jag kommer också att fortsätta jobba med den.

Trackbacks

 1. Pyttetårta med pluttar « flickan & kakorna
 2. 4 nyanser av brunt « flickan & kakorna
 3. 10: Pralin med kanelganache « flickan & kakorna
 4. 11: Choklad med marshmallowstomte « flickan & kakorna
 5. 13: Lucia med saffran och choklad « flickan & kakorna
 6. 23: Chocolate & cherry | flickan & kakorna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: