Lemon curd

Lemon curd är en citronfyllning som är supergod att ha i tårtor, bullar eller varför inte som fyllning i semlor istället för mandelmassa. Vårt lemon curd recept är busenkelt och du slänger ihop det på knappa halvtimmen!

Lemon curd – Recept

Ingredienser:

2 ägg

2 dl strösocker

100 g smör

1,5 citroner

Så här gör du

1. Pressa saften ur citronerna och riv citronskalet fint. Koka upp citronsaften med smöret, citronskalet och hälften av sockret. Låt koka tills allt löst sig och låt det svalna lite.

2. Vispa resten av sockret och äggen luftigt och blanda ner i citronblandningen. Låt småputtra på svag värme tills det blir en tjock kräm, men den får inte koka.

3. Häll i en ren glasburk med lock, låt svalna och stäng sedan locket. Förvara din lemon curd i kylskåp. Den håller i 10-12 dagar.